"Barbie" päihitti "Oppenheimerin" ennätysmäisessä, alaa elvyttävässä välienselvittelyssä (2023)

Tämä "Barbie"teki juuri vuoden 2023 suurimman kotimaisen avajaisviikonlopun.

Warner Bros. Picturesin "Barbie" debytoi ensimmäisenä lipputuloissa tänä viikonloppuna ja ansaitsi arviolta 155 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mikä merkitsi kuuman vaaleanpunaista, ennätyksellisen valopilkkua elokuvateollisuudelle, joka toipuu edelleen COVID-19-pandemiasta ja on nyt häiriintynyt kahdesta massiivisesta lakosta. PG-13-komedia voitti helposti Universal Picturesin "Oppenheimerin", joka sijoittui toiseksi 80,5 miljoonalla dollarilla, mikä on vaikuttava luku R-luokan elokuvalle - studion arvioiden mukaan.

Nuo jo ennestään korkeat tulot nousivat 162 miljoonaan dollariin "Barbiesta" ja 82,4 miljoonaan dollariin "Oppenheimerista", kun studiot ilmoittivat lopulliset luvut maanantaina.

Sen lisäksi, että Greta Gerwigin "Barbie" saavutti vuoden suurimman julkaisun - ennen "The Super Mario Bros. Movie" -elokuvaa (146,4 miljoonaa dollaria) - teki myös kaikkien aikojen parhaan kotimaisen debyytin nimikkeellä.naisen ohjaama, ohitti vuoden 2019 "Captain Marvelin" (153 miljoonaa dollaria).

Mainos

Barbien ja Oppenheimerin yhdistetty tuotto auttoi tekemään tästä eniten tuottoa tuottavan viikonlopun pandemian alkamisen jälkeen vuoden 2020 alussa, mittausyhtiö Comscoren mukaan, ja neljänneksi eniten tuottaneen viikonlopun koskaan kotimaan lipputuloissa (302 miljoonaa dollaria, sunnuntain arviot).

Ehkä vielä tärkeämpää on se, kuinka nämä ennätykset tehtiin.

Historiallisesti eniten tuottaviin viikonloppuihin on vaikuttanut pääasiassa yksi markkinoita hallitseva suuri franchising-osio ("Avengers: Endgame" vuonna 2019, "Avengers: Infinity War" vuonna 2018, "Star Wars: The Force Awakens" vuonna 2015). Tämä on ensimmäinen kerta, kun kaksi kilpailevaa elokuvaa avautuvat yli 100 miljoonan dollarin ja 80 miljoonan dollarin samassa kehyksessä. Ja toisin kuin edellä mainitut ennätystentekijät, "Barbie" tai "Oppenheimer" eivät ole supersankarielokuva, jatko-osa tai uudelleenkäynnistys - merkkinä (suhteellisen) omaperäisen tarinankerrontavoitosta alalla, joka on yhä riippuvaisempia olemassa olevista franchising-ohjelmista.

Se on valtava juttu, varsinkin kun ottaa huomioon, että ennen "Barbieta" ja "Oppenheimeria" kotimainen lipputulot jäivät Comscoren mukaan 16,1 prosenttia ja 6,6 prosenttia vuoden 2019 ja 2022 tuloksista. Ja ennätystä tuskin lyödään pian, sillä Hollywoodin kirjailijoiden ja näyttelijöiden jatkuvat lakot estävät kykyjä edistämästä tulevaa työtä.

LA Times Today: Miksi elokuvateollisuus tarvitsee "Barbenheimeria" nyt enemmän kuin koskaan

Katso L.A.

Riittää, kun sanotaan, että elokuvateollisuus sai kipeästi kaivatun laukauksen käsivarteen elokuvallisen kulttuuri-ilmiön ansiostaeli "Barbenheimer.” Kuukausien ajan ihmiset ympäri maailmaa ovat odottaneet samanaikaista Gerwigin "Barbie" jaChristopher Nolanin "Oppenheimer"- kaksi tekijänvetämää studiotelttapuuta, jotka ovat teemaltaan niin vastakkaisia, että elokuvafanit ovat yhdistäneet nemeemit,julisteita,T-paidat,TikTok-videoitaja nyt teatterit.

"On varmasti meneillään jonkin verran ristipölytystä", sanoi Comscoren vanhempi mediaanalyytikko Paul Dergarabedian.

"Elokuvafanit luodaan tänä viikonloppuna, kun ehkä jotkut ihmiset, joilla ei ollut aikomusta nähdä "Barbieta", näkevät sen nyt. Muut, joilla ei ollut aikomusta nähdä "Oppenheimeria" - "Barbenheimerin" vuoksi - haluavat nähdä molemmat. Ja se on todella siistiä."

Elokuvat

Kommentti: Voivatko Tom Cruise, Oppenheimer ja Barbie pelastaa kesän lipputulot?

Kaiken kaikkiaan tämä elokuvien trifecta on kiusannut alan katsojia, jotka odottavat hengästyneenä kesän lipputulojen nousua, ja lipunmyyntiä tarvitaan rauhoittamaan Hollywoodin rispaantuneita hermoja, kun kyse on valkokankaiden tulevaisuudesta.

Sunnuntaiaamuna oli selvää, että monet tuhannet elokuvakävijät olivat todellakin nähneet molemmat – usein peräkkäin. AMC Theaters raportoi perjantaina, että yli 60 000 kanta-asiakasohjelman jäsentä oli varannut liputkatsoa "Barbie" ja "Oppenheimer"samana päivänä.

Mainos

Elokuvateatterit eri puolilla maata olivat täynnä elokuvakävijöitä, jotka olivat pukeutuneet vaahtomuoviin ja/tai hiilenvärisiin pukuihin kesän elokuvatapahtuman kunniaksi. Sosiaalisessa mediassa fanit pohtivat kiihkeästi, mikä elokuva heidän kannattaisi katsoa ensin. (Itseään Nolan-fanaatikoksi pitävä dergarabedilainen päätti aloittaa synkällä "Oppenheimerilla" ja jahtaa sitä "Barbiella".)

"Se on niin harvinaista", sanoi Dergarabedian, joka ei muistanut, että kaksinkertainen avajaisviikonloppu olisi synnyttänyt näin paljon kollektiivista kuhinaa vuoden 2000 "Patriotin" ja "The Perfect Stormin" jälkeen.

"Tarkoitan, tämä on kissanmintun markkinointia. ... Olla tämä tilanne, jossa nämä kaksi elokuvaa on yhdistetty toisiinsa tällä tavalla... kilpailevat studiot, mutta silti sinulla on täällä tällaista toveruutta."

Yhtiön kaupunki

"Barbie" + "Oppenheimer" = "Barbenheimer". Miksi Hollywood tarvitsee elokuvaseoksen

Sosiaalisen median virusilmiö, joka on saanut inspiraationsa samana päivänä julkaistuista elokuvista "Barbie" ja "Oppenheimer", on paras elokuvien mainoskampanja, jota mikään studio ei olisi voinut keksiä.

Epäilemättä Barbenheimer-kaksoisominaisuuden suosio lisää,feministinen leffaeloon tulleesta nukkesta ja historiallisesta draamasta atomipommin isästä, joka esitettiin liikaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ei myöskään haittaa, että molemmissa elokuvissa on telttaohjaajia ja A-listan näyttelijöitä Margot Robbie ja Ryan Gosling ("Barbie") sekä Cillian Murphy ja Emily Blunt ("Oppenheimer").

"Tämä oli ilmiömäinen kokemus ihmisille, jotka rakastavat elokuvia valkokankaalla", Michael O'Leary, National Assnin presidentti. teatterin omistajien tiedotteessa.

”Se oli todella historiallinen viikonloppu ja jatkaa vuoden 2023 positiivista lipputuloa. Mikä tärkeämpää, se osoittaa jälleen kerran, että Amerikka rakastaa mennä elokuviin katsomaan mahtavia elokuvia."

Elokuvat

Arvostelu: Robbie vaaleanpunaisessa ja Gosling minkissä, "Barbie" (silmäisku) saa sinut ajattelemaan

Ohjaaja Greta Gerwigin paljon muisteltu, kauan odotettu ominaisuus on ihastuttava koominen fantasia, joka edistää ja purkaa omaa Mattel-nukkebrändiä.

Eikä vain lipunmyynnillä ole merkitystä tällä alan elvyttävällä hetkellä.

"Jos aiot nähdä tuon kaksoisominaisuuden... tulet olemaan teatterissa pitkään", Dergarabedian sanoi.

"Se on paljon popcornia, paljon soodaa, paljon juomia, paljon ruokaa, paljon altistumista teatterimarkkinoinnille ja trailereille. ... Se on kuin elokuvateattereiden Super Bowl tänä viikonloppuna. Ja se tulee olemaan todella hyvä asia… yritykselle eteenpäin."

Elokuvat

Ryan Gosling ja Greta Gerwig kertovat, kuinka Kenistä tuli "Barbien" kumouksellinen keskus

Tähti Ryan Gosling ja ohjaaja Greta Gerwig kertovat Kenin matkasta myrkylliseen maskuliinisuuteen ja takaisin komediassaan, joka perustuu ikonisiin Mattel-leluihin.

On syytä huomata, että "Barbie" ja "Oppenheimer" ovat enemmän kuin kaupallisia menestyksiä. Molemmat elokuvat ovat myös menestyneeterittäin hyvin kriitikoiden kanssaja yleisö, mikä lupaa hyvää heidän lipputulojen tulevaisuudelle.

"Barbie" sai loistavan 90 % tuoreen arvion Rotten Tomatoes -arvostelujen kokoamissivustolla, kun taas "Oppenheimer" oli vielä korkeampi, 94%. Jokainen kuva sai A-arvosanan CinemaScoren äänestämältä yleisöltä.

"Meidän on tarkasteltava näiden molempien elokuvien pitkän aikavälin pelattavuutta, koska niillä on... hyvin erilaisia ​​matkoja lopulliseen myyntitulokseensa", Dergarabedian sanoi.

""Barbie" tulee varmasti olemaan etupainotteisempi... Mutta "Oppenheimer" rakentuu sille, että se on erityyppinen kesätyylinen elokuva. Tämä tuntuu elokuvalta, joka tulee varmasti tunnustettua come Awards -kaudella. Joten sillä tulee olemaan hyvin pitkä elämä julkisessa tietoisuudessa."

Elokuvat

America Ferrera tarjoaa "Barbien" suuren showtopin: "Se vain osui minuun totuudeksi"

Ihmissydännä neuroottisia nukkeja täynnä olevassa komediassa Ruma Betty -palkinnon voittaja on valmis ottamaan rohkeamman askeleen kohti valkokangasta Barbie-elokuvalla.

Yksi tärkeä varoitus palkinnoista: lakot voivat haitata molempien elokuvien Oscar-kampanjoita.

Vaikka Writers Guild of America -järjestön jäsenet ovat olleet pikettilinjoilla viikkoja, Warner Bros. ja Universal saivat runsaasti aikaa mainostaa omia nimikkeitään ennen kuin näyttelijöiden ammattiliitto SAG-AFTRA pudotti toisen kengän 14. heinäkuuta. ( Matellin tukemalla "Barbiella" oli erityisen vankka markkinointistrategia, joka sisälsi viraalisia hahmojulisteita, mukautettuja nukkeja, tähtien täyttämää ääniraitaa ja tosielämää.Malibu Dreamhouse.)

"He todella jäivät tietyssä mielessä langan alle, koska heidän markkinointiviestinsä oli niin vahva ja niin vahvistettu", Dergarabedian sanoi.

Tämän viikonlopun kotimaisten lipputulojen viiden parhaan joukossa oli Angel Studiosin "Sound of Freedom", joka tuotti kolmannessa kehyksessään 20,1 miljoonaa dollaria Pohjois-Amerikan 124,7 miljoonalla dollarilla; Paramount Picturesin "Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One", joka lisäsi 19,5 miljoonaa dollaria toisella kurssillaan Pohjois-Amerikan 118,8 miljoonan dollarin kumulatiiviseen summaan; ja Disneyn "Indiana Jones and the Dial of Destiny", joka ansaitsi neljäntenä viikonloppuna 6,7 ​​miljoonaa dollaria Pohjois-Amerikan 159 miljoonan dollarin laskusta.

Ensi viikonloppuna julkaistaan ​​laajalti A24:n "Talk to Me", GKIDSin "The First Slam Dunk" ja Disneyn "Haunted Mansion".

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 28/11/2023

Views: 6065

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.