Kan koffie nierstenen veroorzaken - HealthyKidneyClub.com (2023)

Risico op nierkanker

Koffie veroorzaakt de mythe of realiteit van nierkanker

Het bewijs hiervan is behoorlijk gemengd.Studies hebben doorgaans een verminderd risico op aangegevenniercelcarcinoommet koffieconsumptie.Om de een of andere reden lijkt deze associatie echter alleen voor cafeïnehoudende koffie te zijn.

Cafeïnehoudende koffieconsumptie schijnbaarverhoogthet risico vanDuidelijke celNiercelcarcinoomsubtype, een bepaald soort nierkanker, maar er moeten meer studies worden gedaan om deze potentiële link beter te begrijpen.

Ik maak me zorgen over mijn alcoholgebruik: wat moet ik doen

Zelfs als uw alcoholgebruik uw niersysteem niet beïnvloedt, en zelfs als u geen alcohol misbruikt, kan alcohol nog steeds een negatieve invloed hebben op uw gezondheid en algehele leven.6 Als u zich zorgen maakt over uw alcoholgebruik, is er verschillende middelenBeschikbaar voor u om te gebruiken.American Addiction Centers biedt een gratis 24/7 hulplijn voor diegenen die zich afvragen over alcoholgebruiksstoornis, destadia van alcoholgebruiksstoornis, Behandelingsopties voor alcoholgebruiksstoornis en meer.Bel onze opnames Navigators vandaag om meer te weten te komen over wat u kunt doen om uw gezondheid te beschermen als u zich zorgen maakt over de impact die het heeft op uw drinken.

Alcohol- en nierstenen: wat is de relatie

Er is geen significant bewijs dat alcohol direct nierstenen veroorzaakt.Alcoholgebruik vooral overmatig alcoholgebruik waarbij een vrouw vier of meer alcoholische dranken drinkt in een enkele gelegenheid of een man drinkt vijf of meer drankjes tijdens een enkele sessie is echter gekoppeld aan de ontwikkeling van een verscheidenheid aan andere gezondheidsproblemen.Sommige van deze gezondheidsproblemen zijn nierschade, nierfalen, hoge bloeddruk, verschillende kankers, verzwakt immuunsysteem, geestelijke gezondheidsproblemen, sociale problemen en alcoholgebruiksstoornissen .2,3 Sommige van deze kwesties direct of indirect negatief beïnvloedenniersysteem.

Geconcentreerde urine kan optreden wanneer het lichaam uitgedroogde leidende oorzaak van nierstenen is. 3 Uitdroging kan optreden wanneer mensen niet voldoende water drinken om de nieren te helpen afval uit het bloed te verwijderen.3

Andere oorzaken en risicofactoren van nierstenen zijn onder meer:

 • Verleden nierstenen.
 • Voorwaarden die ervoor zorgen dat uw urine hoge niveaus van cystine, oxalaat, urinezuur of calcium bevat.
 • Voorwaarden die zwelling of irritatie in uw darm of gewrichten veroorzaken.
 • Bepaalde medicijnen, zoals diuretica of calciumgebaseerde antacida.

Als u zich zorgen maakt over de manier waarop uw drinken uw gezondheid kan beïnvloeden, kan de behandeling van dwangmatig drinken helpen.Neem contact op met onze toelatingsnavigators om meer te weten te komen over uw opties voor alcoholbehandeling.

Aanbevolen lezen:Kan Seltzer Water nierstenen veroorzaken

Neem ons drugsmisbruik zelf

Neem ons gratis zelfbeoordeling van 5 minuten drugsmisbruik hieronder als u denkt dat u of iemand van wie u houdt mogelijk worstelt met middelenmisbruik.De evaluatie bestaat uit 11 ja of geen vragen die bedoeld zijn om te worden gebruikt als informatief hulpmiddel om de ernst en waarschijnlijkheid van een stoornis in het middelengebruik te beoordelen.De test is gratis, vertrouwelijk en er is geen persoonlijke informatie nodig om het resultaat te ontvangen.

Doe koffie en cafeïne veroorzaken nierstenen

Can Coffee Cause Kidney Stones - HealthyKidneyClub.com (1)

Het ervaren van de rugpijn, liespijn, koorts, rillingen, misselijkheid of braken geassocieerd met nierstenen kan u aansporen om uw levensstijl te veranderen om verdere stenen vorming te voorkomen.Een niersteen is een solide massa kristallen die zich in uw nier of ergens anders in uw urinewegen kunnen verzamelen.Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen uw risico op vorming van niersteen vergroten, maar koffie en cafeïne kunnen beschermende effecten hebben.

Controleer ook:Is moerbei goed voor nieren

S voor het voorkomen van nierstenen

 • DoorDaniel Penick, Voormalig uitvoerend redacteur,Harvard Men's Health Watch

Als je ooit eenniersteen, je herinnert je het zeker.De pijn kan ondraaglijk zijn en in golven komen totdat de kleine steen door je urineblad en uit het lichaam gaat.Voor velen zijn nierstenen niet eenmalig: in ongeveer de helft van de mensen die er een hebben gehad, verschijnt een ander binnen zeven jaar zonder preventieve maatregelen.

Het voorkomen van nierstenen is niet ingewikkeld, maar het is wel vastberaden.

Nierstenen vormen zich wanneer bepaalde chemicaliën in de urine voldoende geconcentreerd worden om kristallen te vormen.De kristallen groeien uit tot grotere massa's, die zich een weg kunnen banen door het urinewegen.Als de steen ergens vastloopt en de stroom van urine blokkeert, veroorzaakt deze pijn.

De meeste stenen komen voorWanneer calcium combineert met oxalaat.Stenen kunnen zich ook vormen uit urinezuur, dat een bijproduct is van het eiwitmetabolisme.

Controleer ook:Kun je 4 nieren hebben

Risico van nierstenen

Naast medische ziekten van de nier, zijn er nog steeds speciale situaties waarin de inname van koffie mogelijk moet worden gemodereerd.Een dergelijk scenario is mensen die zich vormennierstenen.

Oxalaatstenen zijn een van de meest voorkomende variëteiten van nierstenen, en het gebeurt gewoon dat een van de belangrijkste bronnen van oxalaat in ons dieet gewone koffie is.

Daarom moeten patiënten met nierstenen, vooral die met calciumoxalaatstenen, nog steeds koffie als een mogelijke risicofactor beschouwen.

Controleer ook:Wordt het drinken van pop -nierstenen

Wat zijn tekenen van slechte nieren

Tekenen van nierziekte, je bent meer moe, hebt minder energie of heeft problemen met het concentreren.Je hebt problemen met slapen.Je hebt een droge en jeukende huid.Je voelt de behoefte om vaker te urineren.Je ziet bloed in je urine.Je urine is schuimig.Je ervaart aanhoudende wallen rond je ogen.

Lees ook:Kunnen nierstenen constipatie of diarree veroorzaken

Voedingsfeiten van koffie

Kunnen energiedranken nierstenen veroorzaken? | Nierafzetting |Erg goed

Hoewel een kopje koffie geen koolhydraten, vetten of eiwitten biedt, biedt het wel andere voedingsstoffen.Een 8-oz kopje zwarte koffie geeft je

 • 8 ons vloeistof

 • 116 milligram kalium

 • Een geweldige bron vanantioxidanten, zoals het polyfenolchlorogeenzuur

Er zijn ook studies die aantonen dat regelmatige koffiedrinkers lagere risico's hebben om te ontwikkelentype 2 diabetes, levercirrosEnkanker, net zoalsAlzheimerEnParkinsons ziekten.

Controleer ook:Zijn amandelen slecht voor je nieren

Koffie- en nierstenen: Koffie veroorzaakt nierstenen

Koffie en nierstenen de waarheid

Koffie is de meest populaire drank die door mensen van over de hele wereld wordt opgelegd.Bonen uitgekleed van de koffiebessen worden geroosterd en in een poedervorm geslagen om te worden gebrouwen en geserveerd als een drankje.Het drinken van een kopje koffie of zelfs meerdere bekers heeft zijn eigen voordelen en risico's, maar de voordelen wegen zwaarder dan de risico's.

Koffie voor nierziekte: de voor- en nadelen

Kent u iemand die op zoek is naar deze info?Deel het!

 • E -mail

Als je geniet van je ochtendbeker van Joe, kan de gedachte aan de voor- en nadelen met koffie voor nierziekte in gedachten wegen.En proberen te bepalen of koffie slecht is voor nieren, voelt misschien niet als een probleem met het einde van de wereld als je geen koffiedrinker bent.Maar als je uitkijkt naar je ochtendbeker koffie om je dag te beginnen, kan het uitzoeken of koffie in je nierdieet past of niet het verschil kan maken in hoeveel je er echt van kunt genieten!

Hier zullen we de voedingscomponenten, voordelen en risico's van koffie voor nierziekten beoordelen.

 • Koffie in een niervriendelijk dieet
 • Mis niet:Wat STD knoeit met uw nieren

  Coffee chocolade cafeïne en nierstenen: helpen de drankjes helpen of doen pijn

  Cafeïne, zoals iedereen die naar de badkamer moet gaan op het moment dat ze op het werk de deur binnenlopen, weet een diureticum.Hoeveel cafeïnekoffie heeftHangt af van de maling, het gebraden, de watertemperatuur en meer.Maar slechts twee gemiddelde kopjes koffie kunnen het risico op nierstenen vergroten als je ze eerder hebt gehad.

  Cafeïne lijktHaal calcium uit de bottenBij sommige mensen, zoals Phosporus.En de meeste nierstenen bestaan uit calcium en oxalaat.Een nieuwe studie toont aan dat mensen met stenen meer hebbenurinecalciumna koffie en dezelfde hoeveelheid oxalaat.

  Dus een woord voor degenen die de ongelooflijk pijnlijke ervaring van nierstenen hebben gehad: DECAF.Heel goedorganisch decaf.

  Wat kan je nog meer doen?

  Beperk diereiwit tot 8 gram of minder, en zout tot 3 gram of minder elke dag, en alle voedingsmiddelen met veel oxalaat: chocolade!, Noten, spinazie, okra, bieten, rabarber, aardbeien, veenbes.En drink:3 liter water dagelijks.

  Kan te veel cafeïne drinken uw nieren beïnvloeden

  Can Coffee Cause Kidney Stones - HealthyKidneyClub.com (2)

  Cafeïne kan het meest voorkomende medicijn zijn in de voedselvoorziening van de mens.Die mok ontbijtkoffie, het kopje thee in de middag en de energiedrank of cola op een warme dag bevatten allemaal cafeïne.Je beschouwt cafeïne misschien als een mild stimulerend middel en gebruikt het voor dat doel, maar cafeïne beïnvloedt het hele lichaam, inclusief je nieren.

  Mis niet:Wat laxeermiddel is veilig voor nieren

  Cafeïne -absorptiemetabolisme en eliminatie

  Na orale inname wordt cafeïne snel en volledig geabsorbeerd uit de maag en dunne darm in de bloedcirculatie en wordt vervolgens verdeeld over bijna alle weefsels en lichaamsvloeistoffen.De piekplasmaconcentratie van cafeïne is 810 mg/l, die binnen 15120 minuten na de inname wordt bereikt, terwijl de halfwaardetijd 5 uur is.Het wordt in de lever gemetaboliseerd door cytochroom P450 om metabolietproducten te worden, waaronder paraxanthine, theobromide en theofylline.Deze dimethylxanthineverbindingen worden vervolgens gedemethyleerd tot monomethylxanthine en uiteindelijk geoxideerd tot methyl urinezuur en andere eindproducten.Terwijl het grootste deel van de geconsumeerde cafeïne wordt gemetaboliseerd om verschillende eindproducten te worden zoals eerder vermeld, is de resterende hoeveelheid intact en direct uitgescheiden in de urine zonder zich te verzamelen in het menselijk lichaam.

  Gemengde oorzaken van calciumstenen

  Vaak is de oorzaak van calciumstenen niet bekend en wordt het aangeduid als idiopathische nefrolithiasis.Onderzoek suggereert dat bijna alle stenen het gevolg zijn van problemen bij de afbraak en absorptie van calcium en oxalaat.Genetische factoren kunnen een rol spelen in ongeveer de helft van deze gevallen.Veel medische aandoeningen en medicijnen kunnen ook de spijsvertering en darmabsorptie beïnvloeden.

  Overtollig calcium in de urine

  Hypercalciuria is een aandoening waarin te veel calcium in de urine zit.Het is verantwoordelijk voor maar liefst 70% van calciumbevattende stenen.Een aantal aandoeningen kan hypercalciurie produceren.Velen zijn te wijten aan genetische factoren, maar de meeste gevallen zijn te wijten aan onbekende oorzaken.

  Het volgende kan leiden tot hypercalciurie en calciumstenen:

  • Te veel calcium geabsorbeerd door de darmen.Dit wordt meestal veroorzaakt door genetische factoren.
  • Hoge inname van calcium, vaak in de vorm van supplementen die verder gaan dan de aanbevolen niveaus.
  • Niercalciumlek.In deze toestand reguleert de nier niet normaal mineralen, wat een toename van calcium in de urine veroorzaakt.
  • Verhoging van niveaus van 1,25 dihydroxy vitamine D of in de activiteit van de vitamine D -receptor.
  • Overmatig natrium.Hoge urine -natriumniveaus resulteren in verhoogde niveaus van calcium.Bepaalde defecten in het transportsysteem van de niertubuli veroorzaken onevenwichtigheden in natrium en fosfaat, wat kan leiden tot hoge calciumspiegels in de urine.Een voedingsdieet kan dit effect ook produceren.
  • Hoge inname van geraffineerde koolhydraten.
  • Overmatige cafeïne of alcoholinname.

  Aanbevolen lezen:Is granaatappelsap goed voor je nieren

  Pijn is afkomstig van je onderrug in de buurt van je nieren

  Mythe Busted: wanneer de pijn toeslaat, zal deze meestal een beetje onder je buik centreren nadat de stenen reizen naar de ureter reizen.De ureter is trechtervormig, maar wordt veel smaller hoe dichter je bij de blaas komt.Een niersteen is als een rots door een rietje krijgen, daarom is de pijn zo intens.Je hebt een orgaan met zoveel zenuwuiteinden en wanneer het geïrriteerd is, is de pijn ondraaglijk.De stenen beginnen de urinestroom te blokkeren, waardoor urine de nier vult en afdaalt.Dit veroorzaakt dan misselijkheid en pijn buiten je verbeelding.

  Is koffie slecht voor nierstenen

  Is bier of koffie goed voor nierstenen?Drankjes voor niersteenpreventie

  Velen met nierstenen maken zich zorgen over de impact die koffie kan hebben op de vorming van niersteen.Koffie verhoogt tenslotte het risico op uitdroging.En met niet genoeg vloeistof kunnen nierstenen zich vormen.

  Echter eenstudieIn 2014 bleek dat het opnemen van cafeïnehoudende dranken, inclusief koffie, resulteert in een lager risico opnierstenen.

  Er was ook eenReview gepubliceerd in 2020Kijkend naar de enquêtes van de nationale gezondheids- en voedingsonderzoek van 2007 tot 2014. Ze vonden een verhoogd risico op terugkerende nierstenen bij degenen die al een geschiedenis van terugkerende nierstenen hadden.Er werd geen verhoogd risico gevonden bij degenen die meldden dat ze slechts één niersteen hadden ervaren in hun geschiedenis.

  AReview gepubliceerd in 2021Zekte meer dan 13 studies met betrekking tot zowel koffie als thee met het risico op nierstenen.Ze ontdekten dat matige koffieconsumptie het risico op nierstenen niet verhoogde,op voorwaarde dat de aanbevolen dagelijkse vloeistofinname wordt gehandhaafd.

  Lees ook:Cranberrysaplever

  Oorzaken van urinezuurstenen

  Menselijk lichaamsweefsels en bepaalde voedingsmiddelen bevatten verbindingen die worden genoemdpurines.Purine-bevattende voedingsmiddelen omvatten gedroogde bonen, erwten en lever.Wanneer het lichaam purines afbreekt, produceert heturinezuur.De aanwezigheid van een bepaald niveau van urinezuur in het lichaam is normaal, maar overtollig urinezuur kan leiden tot stenen.

  De volgende aandoeningen worden meestal gezien bij patiënten met urinezuurstenen:

  • Te veel urinezuur in de urine voor een lange periode
  • Lager dan normale hoeveelheden geproduceerde urine
  • Hyperuricosuria, een metabole aandoening die leidt tot hoge niveaus van urinezuur in de urine

  Opmerking:Hyperuricosuria kan ook calciumstenen activeren.Daarom kunnen mensen met hyperuricosurie een combinatie van calcium- en urinezuurstenen hebben.

  Veel voorwaarden en andere factoren kunnen bijdragen aan of veroorzaken van urinezuurstenen:

  Andere risicofactoren zijn:

  • Behandeling voor bloedkanker
  • Enkele zeldzame soorten bloedarmoede
  • Chronische diarree

  Mayo Clinic Q en A: het verminderen van uw risico op nierstenen

  Beste Mayo Clinic:Mijn vader heeft een geschiedenis van nierstenen.Hij heeft het afgelopen jaar zijn dieet veranderd, wat leek te helpen.Ik maak me echter zorgen, omdat ik had gehoord dat nierstenen in de zomer kunnen toenemen.Is dit waar?Zo ja, zijn er tips voor hoe hij zijn risico verder kan verminderen?

  Antwoord:Naarmate de temperatuur tijdens de zomermaanden stijgt, neemt ook het risico op het ontwikkelen van nierstenen, zelfs als je er nog nooit een hebt gehad.Er zijn verschillende redenen waarom er een stijging isnierstenenTijdens de zomermaanden.Een van deze redenen zijn een toename van buitenactiviteiten en de hoeveelheid en soorten eten en drinken die we consumeren.

  Onderzoek toont aan dat naarmate het weer opwarmt, mensen meer tijd buitenshuis doorbrengen, tuinwerk doen, tijd doorbrengen in het zwembad of rond een barbecue.En vaak krijgt het lichaam niet het type vloeistoffen dat het nodig heeft, terwijl het meer verliest dan normaal via de huid.

  Nierstenen zijn harde afzettingen van mineralen en zouten die zich in uw nieren vormen.Ze ontwikkelen zich wanneer uw urine meer kristalvormende stoffen bevat, zoals calcium, oxalaat en urinezuur, dan de vloeistof in uw urine kan verdunnen.

  Er zijn verschillende oorzaken voor nierstenen, waaronder dieet, die een belangrijke rol kunnen spelen bij de vorming van nierstenen.Een gezin of persoonlijke geschiedenis van nierstenen verhoogt uw risico, net als bepaalde medicijnen en medische aandoeningen.

  Controleer ook:Kun je 4 nieren hebben

  Waar zijn nierstenen van gemaakt

  Nierstenen zijn er in veel verschillende soorten en kleuren.Hoe u ze behandelt en nieuwe stopt met zich af te vullen, hangt af van het type steen dat u hebt.

  Calciumstenen zijn het meest voorkomende type. Er zijn twee soorten calciumstenen: calciumoxalaat en calciumfosfaat.Calciumoxalaat komt vaker voor. Sommigen hebben te veel calcium in hun urine, waardoor hun risico wordt verhoogd. Zelfs met normale hoeveelheden calcium in hetUrine, calciumstenen kunnen zich om andere redenen vormen.

  Urinezuur is een afvalproduct dat voortkomt uit chemische veranderingen in het lichaam.Urinezuurkristallen lossen niet goed op in zure urine.In plaats daarvan zal het een urinezuursteen vormen.

  Het hebben van zure urine kan afkomstig zijn van:

  • Overgewicht hebben
  • Een dieet met veel dierlijke eiwitten en weinig fruit en groenten

  Struvite -stenen zijn gebruikelijk type steen in de Indiase bevolking.Deze stenen zijn gerelateerd aan chronische urineweginfecties.Sommige bacteriën maken de urine minder zuur en meer basisch of alkalisch.Magnesium ammoniumfosfaatstenen vormen zich in alkalische urine.Deze stenen zijn vaak groot, met takken, en ze worden vaak erg snel.

  Mensen die chronische UTI's krijgen, zoals mensen met langdurige buizen in hun nieren of blazen, of mensen met slechte blaaslediging als gevolg van neurologische aandoeningen lopen het hoogste risico op het ontwikkelen van deze stenen.Deze kunnen ook gebeuren bij personen met ongecontroleerde diabetes.

  Chronische nierziekte en dieet

  Can Coffee Cause Kidney Stones - HealthyKidneyClub.com (3)

  Van 1990 tot 2010 is de incidentie van chronische nierziekte verdubbeld.In een overzicht van het standaard Amerikaanse dieet en de effecten ervan op de nier lijkt het dieet negatieve effecten te hebben op de nierfunctie van de mens.Een daling van de nierfunctie werd waargenomen bij degenen die een eiwitrijk dieet van dieren consumeerden, in vergelijking met degenen die een plant-eiwitrijk dieet consumeren.Het verbruik van overmatige dierlijke eiwitten leidt tot een duidelijke zure belasting van de nier en is geassocieerd met de ontwikkeling van nierstenen.Hoger vleesconsumptie leidt tot verhoogde nierzuuruitscheiding en de productie van ammoniak, die metabole acidose en een hoger risico op tubulointerstitieel letsel kunnen veroorzaken.Naast het elimineren van vlees, is het gunstig om voedingsvezels toe te voegen.In een meta-analyse van 14 onderzoeken waarbij 143 deelnemers betrokken waren, verlaagde de extra voedingsvezel het serumureum- en creatininegehalte aanzienlijk.

  Consumptie van dierlijke producten schaadt de vasculaire functie van de nier, wat leidt tot verhoogde ontsteking en daaropvolgende microalbuminurie.Studies tonen aan dat de inname van vlees beïnvloedt factoren zoals GFR, glucagon, prostaglandins en verhoogde albuminurische respons.Glomerulaire hyperfiltratie wordt verondersteld te wijten te zijn aan een inflammatoire respons via vasodilaterende prostaglandines, als gevolg van het consumptie van diereiwitten.Dit wordt ondersteund door studies die aantonen dat het niveau van hyperfiltratie afneemt wanneer indomethacine wordt toegediend.

  Referenties:

  Mis niet:Veroorzaakt rode wijn nierstenen

  Aanbevolen lezen:Veroorzaakt rode wijn nierstenen

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: The Hon. Margery Christiansen

  Last Updated: 13/12/2023

  Views: 6259

  Rating: 5 / 5 (70 voted)

  Reviews: 85% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: The Hon. Margery Christiansen

  Birthday: 2000-07-07

  Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

  Phone: +2556892639372

  Job: Investor Mining Engineer

  Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

  Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.