Kuinka vastata kysymykseen "Miksi luulet ansaitsevasi palkankorotuksen?" - Liiketoiminnan ammattilaiset (2023)

Tämä viesti saattaa sisältää kumppanilinkkejä, mikä tarkoittaa, että saan palkkion, jos ostat linkkieni kautta, ilman lisäkustannuksia sinulle. Ole hyvä ja luetäydellinen paljastaminenLisätietoja.

Se on suorituskyvyn arvioinnin aikana. Tai voit tavata pomoasi korotuksesta. Luota siihen, että olet pelisi huipulla; luulet ansaitsevasi korvauksen, joka vastaa arvoasi yritykselle. Mutta kuinka valmistautunut olet väistämättömään kysymykseen: "Miksi luulet ansaitsevasi palkankorotuksen?"

Muistan kun olin vastaavassa tilanteessa. Mielessäni kaikki osat olivat paikoillaan, jotta sain mitä halusin.

Sitten pomoni esitti minulle tämän yhden kysymyksen – kysymyksen, johon en ollut aikonut vastata. Pidä tauko. Muutaman sekunnin kiusallisen hiljaisuuden jälkeen haparoin vastauksen läpi, ja tiedätkö mitä? Se ei mennyt hyvin.

Kaikki nämä vuodet myöhemmin voin vakuuttavasti sanoa, että on olemassa väärä ja oikea tapa lähestyä kysymystä "miksi luulet ansaitsevasi palkankorotuksen".

Jos olet valmis käyttämään parempaa riviä kuin "Olen pudonnut kyljyksiäni", jatka lukemista. Käsittelemme asioita, joita on kerrottava, ja vältettävät keskustelulliset maamiinat. Mukana on myös esimerkkivastaus inspiraation saamiseksi.

Miksi pomosi kysyy "Miksi luulet ansaitsevasi palkankorotuksen?"

Se ei välttämättä johdu siitä, että pomosi ei välitä hyvinvoinnistasi tai haluaa vesittää tehtäväsi. Ja he eivät myöskään yritä olla ilkeitä.

Tässä on mitä tapahtuu.

Ymmärrä ensin, että näin tapahtuu kaikenlaisten pyyntöjen yhteydessä – ei vain rahaan liittyvissä. Pomot pyytävät työntekijöitä perustelemaan pyynnön perusteluja, koska he eivät näe työntekijän pään sisään. Muussa tapauksessa estät heiltä mahdollisuuden päättää, onko pyyntösi hyväksyminen järkevää vai ei.

Tämäntyyppiset keskustelut edellyttävät sekä henkilökohtaisten ajatusten että tunteiden jakamista. Ja se voi kärjistää jo ennestään intensiivistä tilannetta. Miksi?

Esimieheni ei ole varma, miten reagoit, kun he kysyvät lisätietoja. Ja jos sinusta tuntuu, että sinua hyökätään, et todennäköisesti ole ennakkoluuloton tai kuuntele avoimesti pomoasi. Ja molemmat osapuolet puolustautuvat.

Pomosi etsii vankkaa perustetta palkankorotukselle.

Joten jos et pysty antamaan konkreettisia syitä sanojen "Olen hämmästyttävä", "Olen hyvä työssäni", "Työskentelen kovasti", "Haluan sen" tai jotain vastaavaa epämääräistä lisäksi, esimiehesi todennäköisesti hylkää pyyntösi.

Hyvin harkitun vastauksen pitäisi riittää

Paras tapa vastata tähän kysymykseen on sitoa saavutuksesi esimiehesi tai esimiehesi prioriteetteihin.

Oletetaan esimerkiksi, että esimiehesi priorisoi asiakastyytyväisyyttä. Sitten saatat sanoa jotain, kuten "projektini X- ja Y-asiakkaiden kanssa ovat johtaneet korkeampiin asiakastyytyväisyysarvoihin."

Toinen esimerkki arvosi osoittamiseksi:

"Pystyin parantamaan verkkosivustomme tulosprosenttia 10 prosenttia."

Nämä ovat vahvoja esimerkkejä siitä, kuinka panoksesi vaikuttaa positiivisesti yritykseen. Näytät työnantajallesi, että voit ottaa tilanteet hallintaan, ratkaista ongelmia ja tuottaa tuloksia – mikä ansaitsee palkkion (oikeudenmukaisen korvauksen).

Mitkä ovat hyviä syitä korotukseen?

Inflaatio ylti ennätykseen8,5 %maaliskuussa 2022,62% amerikkalaisista työntekijöistäaikoapyytää palkankorotusta. He mainitsevat useita syitä:

 • Inflaation tahdissa
 • Vastaamaan työmarkkinoiden tämänhetkisiä hintoja
 • Selvittää ylimääräisiä työtehtäviä

Toki palkankorotus on tunnustus panoksistasi yritykselle. Mutta mistä tiedät, että ansaitset sellaisen?

Alla on yhdeksän hyvää syytä palkankorotukseen:

 • Toimitit yli odotusten
 • Pyrkimyksesi vaikuttivat positiivisesti yrityksen tulokseen
 • Teet aloitteen
 • Olet viime aikoina ottanut uusia tehtäviä
 • Olet ollut täällä vuosia
 • Mentoroit muita
 • Olet kasvattanut asiantuntemustasi ajan myötä
 • Hehkuvaa palautetta esimiehiltäsi, työkavereiltasi tai asiakkailtasi
 • Nyt on hyvä aika yritykselle.

1.Toimitit yli odotusten

Tyypillisten odotusten ylittäminen on hienoasyy pyytää korotusta. Haluat varmistaa, että pomosi tietää, kuinka paljon ylimääräistä vaivaa ja aikaa käytät työhön, jotta he näkevät, kuinka arvokas olet. Jep, suorituksesi oli niin poikkeuksellinen, että se ansaitsee lisäkorvauksen.

2.Pyrkimyksesi vaikuttivat positiivisesti yrityksen tulokseen

Mikä täydellinen vastaus kysymykseen "Miksi luulet ansaitsevasi palkankorotuksen?"

Voitko osoittaa tapauksia, joissa olet auttanut vähentämään kustannuksia tai kasvattamaan voittoja? Jos on, kerro siitä työnantajallesi tai esimiehellesi!

Ehkä olet virtaviivaistanut tiettyä prosessia tai myynyt enemmän tuotteita tai palveluita. Mikä tahansa ponnisteluistasi paransi organisaation tulosta, on palkitsemisen arvoinen.

3.Teet aloitteen

Ylimääräisten projektien tai vastuiden ottaminen pyytämättä osoittaa aloitteellisuutta – laatua, jota jokainen työnantaja sydämellisesti arvostaa.

Kekseliäisyys voi ilmetä myös uusien ideoiden tai prosessien toteuttamisessa tai ratkaisujen keksimisessä sisäisiin kipupisteisiin. Niiden pitäisi tuoda positiivinen muutos organisaatiollesi.

4.Olet viime aikoina ottanut uusia tehtäviä

Jos pomosi on antanut sinulleenemmän vastuuta työssätai pyysi sinua astumaan mukaan osaksi suurempaa projektitiimiä, he todennäköisesti arvostavat sitä, mitä tuot pöytään. Koskaan ei ole liian aikaista pyytää tunnustusta tai palkintoja, kun tällaisia ​​asioita tapahtuu!

5.Olet ollut täällä vuosia

Jotkut yritykset käyttävät virkaansa aansioitapalkankorotuksia varten.

Jos olet ollut samassa yrityksessä vuosia, on järkevää hakea kokemustasi vastaavasta korvauksesta. Loppujen lopuksi työnantajasi tietää, että olet luotettava. He tietävät myös, että olet kasvanut yrityksen mukana ajan myötä.

6.Mentoroit muita

Muiden työntekijöiden auttaminen oppimaan ja kasvamaan osoittaa sitoutumisesi auttamaan muita menestymään yhtä paljon kuin itseäsi. Se osoittaa myös, että olet valmis jakamaan tietoa niiden kanssa, jotka sitä eniten tarvitsevat – mikä on erityisen tärkeää nykypäivän taloudessa, kun ihmiset kamppailevat enemmän kuin koskaan ennen! Älä epäröi hyödyntää tällaisia ​​aloitteita ankkuripisteenäsi.

7.Olet kasvattanut asiantuntemustasi ajan myötä

Yllä oleva on toinen yleinen syy palkankorotukseen, mutta sitä voi olla vaikea mitata.

Mieti, kuinka paljon enemmän tietoa ja kokemusta sait verrattuna siihen, kun aloitit työskentelyn tässä yrityksessä. Esitä sitten nämä tiedot tavalla, joka resonoi esimiehesi tai pomosi kanssa.

Näytä esimerkiksi, kuinka juuri hankkimasi taitosi ovat vaikuttaneet yrityksen hyvinvointiin.

8.Positiivista palautetta esimieheltäsi, työkavereiltasi tai asiakkailtasi

Pomosi saattaa jo tietää, että olet hyvä siinä, mitä teet. Mutta jos he ovat avoimesti innostuneita jostain tekemästäsi – kuten sen selvittämisestä, kuinka paljon aikaa käytät muiden auttamiseen – tämä voi olla hyvä syy ylennukseen tai palkankorotukseen!

Kyse ei ole vain pomosi palautteesta. Jos kerrot heille, että muut (työkaverit, liikekumppanit ja asiakkaat) ajattelevat, että sinulla menee hyvin, voit pakottaa heidät tarjoamaan sinulle tuon kynnyksen.

9.Nyt on hyvä aika yritykselle

Onko organisaatio äskettäin saanut rahoitusta tai saanut päätökseen asiakkaalle tärkeän projektin? Jos näin on, budjetissa on enemmän rahaa kuin tavallisesti. Silloin kannattaa pyytää korotusta! Sinulla ei ole mitään menetettävää kysymällä – ja vaikka he sanoisivat ei, tiedät ainakin, missä olet heidän kanssaan. Varmista kuitenkin, että pärjäät työssäsi hyvin, ennen kuin käytät tilannetta vipuvaikutuksena.

Miten vastaat "Miksi ansaitset korotuksen?"

Jos ajattelet sitä, kysymys "Miksi ansaitset palkankorotuksen?" on usein kehotus myydä itsesi.

Mutta muista, että se ei ole tilaisuus valittaa siitä, kuinka vähän ansaitset tai kuinka paljon työtä teet. Keskity sen sijaan niihin positiivisiin asioihin, jotka tekevät sinusta erinomaisen työntekijän. Toisin sanoen erityiset panokset, jotka ovat hyödyttäneet yritystä.

Joten vastaus ei ole vain "ansaitsen palkankorotuksen, koska työskentelen kovasti." Anna pomollesi esikatselu neuvottelutaidoistasi vastaamalla harkiten ja harkitusti kovan datan ja mitattavissa olevien hyötyjen tukemana.

Erinomainen vastaus on enemmän kuin”Ansaitsen korotuksen, koska lisäsin tuottavuutta 20 %, säästin 10 000 dollaria kuluissa viimeisellä vuosineljänneksellä toteuttamieni innovatiivisten prosessien ansiosta, ja olen jatkuvasti keksinyt uusia kasvuideoita, jotka ovat auttaneet yritystä monin tavoin.

Totuus on, että ei ole aina helppoa tunnistaa, millaisia ​​tosiasioita voit esittää todisteena arvostasi. Aloita kysymällä itseltäsi nämä kysymykset:

 • Mitä olen tehnyt tavanomaisten tehtävieni lisäksi?
 • Mitä olen tehnyt, mikä tekee minusta korvaamattoman?
 • Miten olen tehnyt itsestäni voimavaran?

Älä liioittele tai valehtele saavutuksistasi. Jos pomosi pyytää konkreettisia esimerkkejä, anna ne – mutta älä vain toista faktoja ja lukuja muistista. Pyri luomaan emotionaalinen yhteys vaikutuksiin, joita näillä saavutuksilla on ollut organisaatioon.

Mitä ei pidä sanoa, kun vastaat tähän kysymykseen

Ei riitä, että osaat sanoa mitä vastata kysymykseen, miksi ansaitset palkankorotuksen. Tässä on viisi lausetta, joita kannattaa välttää:

"Minulla on vaikeuksia taloudellisesti.”

Jos pyydät lisää rahaa henkilökohtaisista syistä, kuten sairastumisesta tai perheen hätätilanteesta, jätä se pois keskustelusta. Näyttää siltä, ​​​​että tämä kaikki koskee sinua eikä sinunarvoa yritykselle.

"Koska haluan käyttää enemmän rahaa itseeni.”

Harvat asiat ovat huonompia kuin joku, joka pyytää jatkuvasti jotain, mitä haluaa sen sijaan, että hän tarvitsee. Se saa ihmiset ajattelemaan sinua itsekkäänä ja omatoimisena – eikä se myöskään huuda joukkuepelaajaa!

"Työkaveri X ansaitsee enemmän.”

Älä mainitse sitä erikseentyökaveri tienaa enemmän kuin sinä. Muuten tulet vertailevaksi ostajaksi. Ja se kuulostaa happamilta rypäleiltäsi pikemminkin kuin aidolta huolelta palkkarakenteen oikeudenmukaisuudesta.

"Lähden, jos en maksa enempää.”

Tällaiset uhkavaatimukset vain vaarantavat työsi. Älä anna työnantajasi nähdä, kuinka paljon he voisivat säästää päästämällä sinut irti. He haluavat varmuuden siitä, että he saavat rahoilleen vastineen ja säilyttävät arvokkaan omaisuuden toteuttamalla toiveesi.

"Olen tehnyt sen, mitä odotit minun tekevän.”

Jos sanot jotain tällaista, luulet, että nykyinen ponnistelutasosi on riittävä. Se ei ole sellainen asenne, joka muuttuu ilman motivaatiota. Jos olet laihtunut ja vain raapinut työtäsi, palkankorotuksen pyytäminen ei auta paljon. Pyri siis ylittämään työnkuvan ensin.

Kuinka osoitat, että ansaitset korotuksen

Vuoden 2021 kyselyssä kävi ilmi48 prosenttiaYhdysvaltalaisista työntekijöistä on jatkuvasti henkisesti ja fyysisesti uupuneita. Suurin osa kelloyli 8 tuntiapäivässä.

Stressin lisäksi monet työntekijät tuntevat itsensä aliarvostetuiksi ja alipalkatuiksi. Itse asiassa järkyttävää81% amerikkalaisistaheidän pitäisi ansaita enemmän rahaa.

Joten etsit korotusta. Olet ansainnut sen, ansaitset sen, ja yritys voisi luultavasti käyttää ylimääräiset tulot. Mutta miten teet kantasi?

Alla on neljä vaihetta vakuuttaaksesi työnantajasi, että hänen pitäisi maksaa sinulle enemmän rahaa:

Tee luettelo kaikista tavoista, joilla työsi on hyödyttänyt yritystä

Ajattele toteuttamiasi projekteja, kuinka paljon aikaa ja vaivaa niihin käytettiin ja kuinka paljon lisäarvoa ne toivat yritykselle. Lisäksi huomioi kaikki positiivinen palaute taidoistasi tai ominaisuuksistasi. Vielä tärkeämpää on määrittää, kuinka nämä ominaisuudet ovat auttaneet yritystä. Kirjoita kaikki ylös ja tue jokaista merkintää faktoilla.

Kerää kaikki tiedot suorituksestasi

Olipa sinulla neljännesvuosittaisia ​​tai vuosittaisia ​​katsauksia, katso niitä taaksepäin ja tarkista keskustelualueet ja asetetut tavoitteet seuraavalle vuosineljännekselle tai vuodelle.

Saavutitko tavoitteet? Otitko parannusehdotuksia käyttöön työtottumuksissasi?

Tällainen analyysi auttaa osoittamaan, että olet täyttänyt tai ylittänyt odotukset ja parantanut suorituskykyä ajan myötä.

Tutki, mitä muut samanlaisissa rooleissa olevat ihmiset tekevät muissa yrityksissäsi alueellasi

Käytä verkkoresursseja, kutenMaksuskaala,Palkka.com, jaLasiovitätä vaihetta varten. Jos huomaat merkittävän eron roolisi keskimääräisen markkina-arvon ja nykyisen palkkasi välillä, hyödynnä ylimääräisiä tietopisteitä palkankorotuspyyntösi tueksi.

Täydennä käsikirjoituksesi

Tarvittavien tietojen kokoaminen on vain puolet taistelusta "Miksi luulet ansaitsevasi enemmän rahaa?" Sinun on toimitettava pyyntösi oikein.

Jos olet huolissasi hermostumisestasi liian hermostuneeksi kohdatessasi pomoasi, kirjoita koko keskustelu.

Käsikirjoituksen harjoittamisesta puhuttaessa älä tee sitä vain peilin edessä. Harjoittele sitä ystävän, kollegan tai mentorin kanssa, joka voi antaa sinulle hyödyllistä palautetta. Näin varmistat, että viestisi on riittävän selkeä, ytimekäs ja vakuuttava ansaitsemaan ansaitsemasi korotuksen.

Muista, että on paljon otettava huomioon, kun pyydät palkankorotusta. Pyri saamaan ne kaikki oikein ajoituksesta siihen, kuinka paljon sinun pitäisi pyytää. Lue lisäätässä.

Esimerkkikäsikirjoitus vastaukseen "Miksi ansaitset palkankorotuksen?"

Etkö ole varma kuinka selittää, miksi ansaitset enemmän rahaa? Hanki inspiraatiota alla olevasta esimerkistä:

"Olen työskennellyt [yrityksen nimi] kanssa yli [X] vuotta, ylittäen jatkuvasti odotukset [roolissani]. Olen osallistunut [X] projektiin, jotka tuottivat uskomattomia tuloksia. Tämä sisältää [projektin], joka johti [W] prosentin kasvuun asiakkaidemme säilyttämisasteessa. Sekä [projekti M], joka alensi kustannuksiamme [dollarin summalla].

Näiden suorien saavutusten lisäksi olen ylpeä saadessani tukea tiimiäni. Kollegani tuntevat minut ihmisenä, johon he voivat luottaa noudattamaan määräaikoja ja tekemään laadukasta työtä myös silloin, kun meillä on paineita tai tiukkoja määräaikoja.”

Yhteenveto

En voi korostaa tarvetta miettiä vastaustasi kysymykseen "miksi ansaitset palkankorotuksen".

Toki monet pomot eivät yleensä ole valmiita jakamaan korotuksia. Mutta jos voit osoittaa, että olet nostanut arvoasi ja panoksesi yritykselle ja että olisi yrityksen edun mukaista maksaa sinulle vastaavasti, onnittelut. Saatat saada tuon korotuksen.

Vaikka et saisikaan palkankorotusta heti, käytä täällä oppimiasi asioita parantaaksesi arvoasi työmarkkinoilla ja lisääksesi mahdollisuuksiasi saada korotusta tulevaisuudessa. Mutta aina voi neuvotellapalkan ulkopuoliset edut.

Kuten tavallista, onnea urasi kasvuun ja taloudelliseen vapauteen!

Tietoja viestin kirjoittajasta

Brandon Hill

Olen Brandon Hill ja Bizness Professionals. Tarjoamme sisältöä auttaaksemme nuoria ammattilaisia ​​kehittymään henkilökohtaisesti, ammatillisesti ja taloudellisesti. Monipuolinen parantaminen on teema, jonka mukaan elämme. Sellaisenaan tämä verkkosivusto kattaa erilaisia ​​​​aiheita, joiden tarkoituksena on auttaa sinua menestymään ja elämään.

Katso kirjoittajan viestit

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5525

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.