Mikä on toivomasi palkka? Näin voit vastata kysymykseen ja saada haluamasi palkan. | Työn kastike (2023)

Et saa ansaitsemaasi palkkaa; saat mitä neuvottelet.

Neuvottelut alkavat hyvissä ajoin ennen tarjouksen saamista ja tärkein vaihe tulee seulontapuhelussa.Tässä artikkelissa kerron sinulle, miksi "toivottu palkka" -kysymys on niin tärkeä, miten sinun pitäisi vastata siihen ja mitä sinun tulee tehdä maksimoidaksesi ansiosi.

Miksi "halutulla palkallasi" on todella väliä

Se, miten vastaat tähän, voi vaikuttaa olennaisesti tarjoukseen. Tarjouksesi ei saa ylittää nykyistä korvaustasi tai se voi merkitä 10–40 %:n lisäystä. Myös haastatteluprosessin menestys, ensimmäinen tarjous ja reaktiot vastatarjouksiin.

Nuorille ammattilaisille oikea tilanne ja vastaus voivat vaikuttaa olennaisesti. Näemme sen usein vaikuttavan mahdolliseen korvauspakettiin 2-3x.

Pitkän aikavälin vaikutus on vieläkin hämmästyttävämpi. Inflaatioon perustuvilla korotuksilla oikaistu 20 000 dollarin korotuksen elinikäinen arvo 25 vuoden aikana on yli 770 000 dollaria.Jos opit jatoteuttaaTämäonnistuneesti, elinkaariarvo on reilusti yli miljoona dollaria useimmille ammattilaisille.

Haluatko nähdä, mitä mielekäs korotus vaikuttaisi urasi tuloihin? Tutustu meidänUratulolaskuri.

Miksi rekrytoijat kysyvät tavoitepalkista vs. haluttu palkka?

Rekrytoijat eivät kysy tavoitepalkkastasi, jotta he voivat laskea sinut, mutta niin tapahtuu, jos vastaat kysymykseenhuonosti.Lopulta, hevainhaluavat varmistaa, että yritys pystyy tekemään tarjouksen, joka tekisityydyttääsinä, eivätkä he halua tuhlata aikaansa, jos se ei ole mahdollista.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että palkkaneuvottelut tapahtuvat tarjouksen jälkeenon pidennetty.Vaikka varsinainen neuvottelu tapahtuu siinä vaiheessa, palkkaneuvottelutTodellaalkaa seulontapuhelussa.

Palkkaasi koskevat kysymykset vaihtelevat yhtiöittäin. Joissakin osavaltioissa ja kaupungeissa on laitonta, että yritys kysyy palkkahistoriaasi. Katso ylös anykyinen listanäistä paikoista tietääksesi, liittyykö tämä työnhakuun.

Lopulta, kysymys tulee muutamassa eri muodossa:

• Mikä on nykyinen palkkasi?

• Mikä on tavoitekompensaatiosi?

• Mikä on toivomasi korvaus?

Mutta kaikki tiivistyy samaan asiaan: onko palkkatavoitteesi linjassa sen kanssa, mitä yritys voi tarjota?

Kun rekrytoija kysyy sinulta tämän kysymyksen, on kaksi tärkeää asiaa, joita et saa tehdä: ÄLÄ aliarvioi itseäsi ja ÄLÄ pyydä enemmän kuin roolille on budjetoitu.

Haluttu palkka vs. toivottu palkkio – on eroa.

Nämä ovat kaksi aihetta, jotka vaikuttavat hyvin samanlaisilta, mutta ovat merkittävästi erilaisia. Haluamasi palkka on vain se käteinen, jonka työnantajasi maksaa sinulle; tämä on ennen veroja, eikä se sisällä muuta kuin käteistä korvausta. Haluamasi korvaus ottaa huomioon mahdollisten taloudellisten etujen kokonaisarvon; tämä sisältää peruspalkkasi ja ei-käteisen korvauksen, kuten etuudet, lomat, osakeoptiot, sairausvakuutuksen, stipendin, 401 tk jne. Tyypillisestiei-käteinen korvausvaihtelee 40-60 % rahakorvauksen arvosta, mutta se voi joissain tapauksissa olla huomattavasti suurempikin.

Rekrytoija tuleeolla tyytyväinenjos he voivat vahvistaa, että heidän roolinsa budjetti ja tavoitepalkkaovat linjassa. Tämä on tärkein syy, miksi he kysyvät.

Jos annat luvun, joka on alueensa alapuolella tai sen alaosassa, rekrytoija näkee sinut arvoltaan alhaisempana. Jos saat tarjouksen, se on alempi kuin mikä on mahdollista. Vielä pahempaa, sinulla ei ole tilaa neuvotella.Jos pyydät 100 000 dollaria ja he tarjoavat 105 000 dollaria, lisää pyytäminen on turhauttavaa ja saattaa saada yrityksen kyseenalaistamaan arvosi..

Liian suuren tahtonumeron antaminentyypillisesti lopettaahaastatteluprosessi.Saatat käydä onnekas ja rekrytoija kertoo sinulle, että se ylittää heidän budjettinsa, mikä antaa sinulle mahdollisuuden korjata kurssin. Useammin hevainei tarjoa kutsua seuraavalle kierrokselle.

Oikea vastaus?Älä anna heille numeroa heti.

Tähän kysymykseen vastaamisen kultainen sääntö on olla vastaamatta ennen kuin ajoitus on oikea, jos ollenkaan.

Sen sijaan haluat tiedustella, mitä he ovat budjetoineet rooliin. Useimmat rekrytoijat tekevätvainkertoa sinulle. Muista, hevaintäytyy tarkistaa ruutu.

On tärkeää kysyä tästä tavalla, joka ei nosta punaisia ​​lippuja. Ei auta vastata "itse asiassa, voisitko kertoa minulle, mikä roolille on budjetoitu?"

Jos vastauksesi vaikuttaa oudolta tai epäaidelliselta, tämä nostaa punaisen lipun rekrytoijalle.Saatat saada haluamasi tiedot, mutta se vaarantaa mahdollisuutesi edetä ja saada tarjous. Sinun on saatava rekrytoija tuntemaan, että paras tapa saada vastauksensa on vastata kysymykseesi ensin.

Mallit toimivat vain niin hyvin, koska kyse on toteutuksesta. Äänesi, puheen nopeus ja taivutus kertovat sanojen takana olevan tarkoituksen. Tässä on joitain sanoja, jotka toimivat:

"Tiedätkö, minä enTodellapitää mielessä tietty numero. Olen keskittynyt enemmänyleensä ottaensopivuus rooliin ja yrityskulttuuriin.Vainvarmistaaksemme, että olemme oikeassa paikassa, mikä roolille on budjetoitu?"

Useimmat rekrytoijat tekevätantaa sinulle valikoiman.

Jos alue on tavoitteesi yläpuolella tai samalla tasolla, voit valita ruudun sanomalla:

• "Hienoa, tuo valikoimaon kohdistettumitä odotin", tai

• "Okei hyvä, se on odotusteni mukainen" valitsee rekrytoijan valintaruudun."

Jos alue on kohdistamaasi alapuolella, harkitse, kannattaako prosessia jatkaa.Suosittelen sanomaan: "hmmm, olenTodellaOlen kiinnostunut tästä roolista, mutta se on alhaisempi kuin muut mahdollisuudet, joita tutkin. Onko tällä alueella mitään joustavuutta?" Jos ei ole, rooli ei ehkä sovi sinulle. Voit kuitenkin kysyä, voisiko olla mahdollista luoda vastuullisempi työpaikka, joka saisi etsimäsi korkeamman korvauksen, ja keskustella siitä, kuinka voisit tarjota korkeampaa arvoa.

Entä jos he työntävät takaisin?

Joskus rekrytoija ei vastaa kysymykseesi budjetoidusta valikoimastaan. Se on harvinaista, mutta sitä tapahtuu.He saattavat sanoa, että "valikoima on joustava kokemuksen perusteella" tai "yrityksen käytäntö on olla jakamatta tällaista tietoa.”

Haluat pitää keskustelun kiusallisen sitoutumatta tiettyyn tavoitepalkkaan.

Tässä tapauksessa suosittelen siirtämään keskustelun suorittamaasi tutkimukseen. Tässä on kaksi esimerkkiä:

1. "No, tein vähän tutkimusta ja näyttää siltä, ​​että markkinoiden keskiarvo tällaiselle roolille on noin 100 000 dollaria. Onko se pallokentällä?"

2. "Tein vähän tutkimusta Glassdoorista ja tiedän, että tiedot eivät aina ole tarkkoja, mutta se viittaa siihen, että valikoima on 90 000–110 000 dollaria. Onko se tarkkaa vai tarpeeksi lähellä?"

Nämä vastaukset ovat arvokkaita, koska ne säilyttävät neuvotteluvoimasi tulevaisuutta varten. Tarkista rekrytoijat-ruutu ja varmista, että tämä rooli voi maksaa sinulle, mitä haluat.

Palkkasi maksimoiminen käyttämällä yrityksen budjetoitua valikoimaa on vain yksi strategia. Sinun on myös tehtävä markkinatutkimus valmistautuaksesi näihin keskusteluihin.

Mikä on todellinen arvosi?

Mikäli sinävainJos haluat tietää, kuinka paljon voit saada palkkaa tai haluat saada tietoja, jos rekrytoija ei halua antaa vaihteluväliä, kannattaa tietää markkina-arvosi.

Mikään sivusto ei ole täydellinen tarjoamaan sinulle näitä tietoja. Siellä ei ole "oikeaa" vastausta, ja mitä harvinaisempi roolisi on, sitä heikompi tieto on.

Tässä on kuitenkin joitain suosikkejani:

Rooleihin Tech Companiesissa, Built In -palvelun tiedot ovat luotettavimpia. Neaggregaattipalkkatiedot, jotka perustuvat tiettyihin yhteisöihin, kutenBuiltInSF.Heidän yhteisöihinsä kuuluvatBoston,New York City,Seattle,Austin,Chicago,Enkelit, jaColorado.

PaySacleon hyvä arvioida nykyistä palkkaasi nykyisessä tehtävässäsi. Se tarjoaa vertaansa vailla räätälöinninarvioidapalkka ja tarjoukset. He tekevät kattavimman arvioinnin kaikista palkanarviointityökaluista.

vartentietyn yrityksen tehtävien korvausten tutkiminen,Lasiovion edelleen paras vaihtoehtosi.Sillä aikaaLinkedIn Palkka paranee, sen käyttöliittymä ei ole riittävä tarkempiin hakuihin.

Entä jos he eivät nosta palkkaa tai korvauksia?

Kun pääset seulontapuhelun loppuun ja rekrytoija ei ole esittänyt korvausta, on olemassa riski, että sitä ei tule koskaan ennen tarjoustaon tehty. Jos olet tehnyt tutkimusta ja tiedät, että tarjous on tarpeeksi korkea, sitä ei kannata kysyä.

Jos et kuitenkaan ole varma yrityskohtaiseen palkkaluokkaan, sitä kannattaa kysyä. Inhoamme, jos viettäisit tuntikausia haastatteluihin valmistautumiseen ja niihin osallistumiseen ja sitten kirjoittaisit kiitoskirjeitä saadaksesi tarjouksen, joka ei edes vastaa haluamaasi palkkaa. Otetaan se suoraan asiaan ja vältetään kaikkien aikaa hukkaamasta.Jos sillä on sinulle merkitystä, ei kannata ottaa riskiä olla tietämättä.

Arkammat voisivat sanoa esimerkiksi: "Milloin on sopiva aika tarkistaa, että olemme samalla pallokentällä korvauksen saamiseksi?”

kuitenkin, rekrytoija todennäköisesti kysyy sinulta kohdennetusta halutusta korvauksesta sen sijaan, että tarjoaisi valikoiman. Kun olet se, joka ottaa keskustelussa esiin korvauksen, ei ole niin helppoa sanoa, että "et ole keskittynyt korvaukseen".

Sen sijaan suosittelen olemaan suora: ”Vaikka minulla ei ole erityistä tavoitepalkkaa mielessäni, haluan varmistaa, että olemme ainakin pallokentällä. Voitko antaa minulle käsityksen siitä, mitä roolia varten on budjetoitu?"

Sinun äänesi pitäisi olla sellainen, että haluat varmistaa, että sinä ja rekrytoija olette samalla sivulla. Kokeneet rekrytoijat eivät ajattele tätä kysymystä kahdesti, he ymmärtävät sen. Teet heille palveluksen.

Palkkaneuvottelu on tanssia, ei taistelua

Koko palkkaneuvotteluprosessissa on kyse yhteistyöstä rekrytointipäällikön kanssa – ensimmäisestä seulontapuhelustasi neuvottelujen kautta lopulliseen tarjoukseen. Et halua olla ristiriidassa yrityksen kanssa ja taistella saadakseen joka sentin pois. Jos lähestyt asiaa tällä tavalla, on epätodennäköistä, että yritys haluaa palkata sinut.

Useimmat yritykset haluavat maksaa sinulle oikeudenmukaisen palkan.Se mitä sanot ja miten sanot, sanelee, mitä he pitävät oikeudenmukaisena sinulle, mukaan lukien kaikki keskustelut, jotka eivät liity korvauksiin.

Auta rekrytoijaasi "valitsemaan palkkio" samalla kun opit palkkaluokkaa, niin sinulla on hyvät mahdollisuudet neuvotella.

Oletko valmis käsittelemään "mikä on tavoitekompensaatiosi" -kysymyksen luottavaisin mielin ja rauhallisesti?

FAQs

Mikä on Palkkalaskelma ja mitä siinä pitää olla? ›

Palkkalaskelma kertoo, kuinka paljon palkkaa sinulle on maksettu, mitä tästä bruttopalkastasi on vähennetty ja miten paljon rahaa, eli nettopalkkaa, saat sen jälkeen tilillesi. Aina kun saat palkkaa, maksat siis palkastasi veroja ja muita lain määräämiä maksuja.

Mistä tiedän millaista palkkaa sinun kuuluu saada? ›

Työnantajan tulee toimittaa palkkalaskelma jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Siitä voi tarkistaa muun muassa palkanmaksukauden ansiot ja palkasta tehdyt ennakonpidätykset.

Miten kysyä palkkaa? ›

Ota palkka puheeksi

Usein palkkaneuvotteluja käydään kehityskeskustelujen yhteydessä, mutta on myös työpaikkoja, joissa palkka on rajattu tietoisesti kehityskeskustelun ulkopuolelle. Jos et ole varma työnantajasi käytännöistä, kannattaa kysyä suoraan, josko palkasta voidaan keskustella kehityskeskustelun yhteydessä.

Voiko palkkaa kysyä? ›

Palkasta kannattaa ja pitää neuvotella ainakin työpaikkaa vaihtaessa, työtehtävien muuttuessa, silloin kun on huomattu palkkausepäkohta (esimerkiksi eri palkkataso samaa työtä tekeviin nähden) sekä silloin, kuin oma henkilökohtainen osaaminen on kehittynyt. Lähtökohtaisesti palkkaneuvottelua tulee itse pyytää.

Mikä on kohtuullinen palkka? ›

Lain määritelmä vähimmäispalkalle on, että työntekijälle on maksettava “tavanomaista ja kohtuullista” palkkaa tehdystä työstä. Jos työstä yleisesti maksetaan esimerkiksi 4000€ kuukaudessa, ei samasta työstä ole asiallista maksaa vain 1500 €/kuukausi, vaikka mikään työehtosopimus ei alan palkkatasoa määrittelisikään.

Pitääkö mennä töihin jos palkka myöhässä? ›

Työntekijällä on työsuhteen aikana työsopimuksessa määritelty työntekovelvollisuus eli velvollisuus suorittaa työsopimuksessa sovitut tehtävät. Palkanmaksun myöhästyminen ei poista tätä velvollisuutta. Jos palkkaa ei kuulu, työntekijän tulee pyrkiä selvittämään asiaa työnantajan kanssa.

Voiko palkka tulla illalla? ›

Kyllä, palkka voi tulla tilille myöhemmin päivällä joissakin tapauksissa. Palkan tulee olla työntekijän käytettävissä palkkapäivänä. Palkka maksetaan yleisesti ottaen palkanmaksukauden viimeisenä päivänä, ellei työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa ole sovittu toisin.

Onko palkan maksamatta jättäminen rikos? ›

Suomen laki ei pidä rikoksena sitä, jos työnantaja jättää palkat maksamatta ilman pakottavaa syytä. Asiasta kertoo Turun Sanomat. Palkanmaksun laistamisesta ei ole säädetty minkäänlaista seuraamusta.

Saako oman palkkansa kertoa? ›

Omasta työstään ja työpaikastaan saa puhua. 1 Sanan- ja ilmaisunvapauden takaa jo perustuslaki. Mitä tahansa ei voi kuitenkaan työstään, työpaikastaan tai työnantajastaan sanoa.

Mitä rekrytoija ei saa kysyä? ›

Kielletyt työhaastattelukysymykset voivat olla esimerkiksi kysymyksiä asepalveluksen suorittamisesta, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta, alkoholin käytöstä, ammattiliitosta tai poliittisesta vakaumuksesta. Näitä koskeviin kysymyksiin ei siis tarvitse vastata.

Mitä vastata kun kysytään Palkkatoivetta? ›

Vastaus palkkatoive kysymykseen voisi tällöin olla: ”Lopullinen palkkapyyntöni on joustava ja se riippuu myös tarjouksestanne”. Toinen mahdollinen vastaus voisi olla: ”Jos olen lopullinen ehdokas, olen varma että pääsemme yhteisymmärrykseen palkasta, sillä olen valmis joustamaan.

Onko 4000 hyvä palkka? ›

Vähintään 4 000 euron mediaanipalkka ylittää selvästi myös suomalaisten yleisimmät palkat, jotka ovat 2 600 euron paikkeilla. Listan kärkipäässä on johtaja-ammatteja. Monissa päällikköammateissa palkat vaihtelevat välillä 4 000-5 000 euroa.

Saako kysyä palkasta työhaastattelussa? ›

Palkasta ei kannata tivata ensimmäisen työhaastattelun aikana, ellei rekrytoija ota sitä itse esille. Palkka voi olla hyvinkin olennainen tieto sen kannalta, aiotko ottaa paikan vastaan, mutta siitä ehtii keskustella myöhemminkin – kunhan olet ensin hurmannut haastattelijan osaamisellasi ja motivaatiollasi.

Miten selvittää työkaverin palkka? ›

Yksi puhelu riittää verotietojen selvittämiseen

Helpoimmin kollegojen verotietojen selvittäminen sujuu kuitenkin soittamalla verohallinnon puhelinpalveluun suomeksi numeroon 029-497002 tai ruotsiksi numeroon 029-497003.

Saako työnantaja kysyä Sotilasarvoa? ›

Lapsen ja perheen hankkiminen on lain näkökulmasta aina yksityisasia, vaikka palkkaa maksavan työnantajan näkökulmasta asialla olisikin merkitystä. Työnantaja ei saa myöskään udella ase- tai siviilipalvelutaustaasi. Poikkeuksena ovat työpaikat, johon esimerkiksi sotilasarvo on vaatimus, kuten Suomen puolustusvoimilla.

Miten Palkkalaskelma pitää toimittaa? ›

Työnantajan on huolehdittava, että työntekijöille annetaan palkkalaskelma jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Palkkalaskelman voi antaa myös sähköisessä muodossa, jos työntekijällä on tosiasiallinen mahdollisuus tarkastaa palkanmaksun oikeellisuus myös sähköisestä palkkalaskelmasta.

Mitä Palkkatodistuksessa pitää olla? ›

Palkkatodistukseen vaadittavat tiedot

Työnantajan on täytettävä palkkatodistukseen työsuhteen kesto, alkamis- ja loppumispäivämäärä, ammattisi sekä työnantajan yhteyshenkilö. Palkkatietojen lisäksi palkkatodistuksesta tulee näkyä maksetut lisät ja korvaukset, kuten lomakorvaukset.

Miten Palkkalaskelma tehdään? ›

Palkkalaskelma työntekijälle

Työnantaja on velvollinen palkanmaksun yhteydessä antamaan työntekijälle palkkalaskelman (käytetään myös nimeä palkkatodistus). Palkkalaskelma on lain mukaan vapaamuotoinen, mutta siitä pitää ilmetä ainakin seuraavat tiedot: työnantajan nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero.

Mistä saan Palkkalaskelma? ›

Verkkopankissa näet omat palkkalaskelmasi ja ne säilytetään sähköisessä arkistossa 18 kuukautta. Löydät verkkopalkkapalvelun verkkopankista ja mobiilipankista. Verkkopankissa löydät palvelun kohdasta Tilit ja maksaminen – Verkkopalkka, kun valitset palkanmaksajasi käyttämän palveluntarjoajan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 04/09/2023

Views: 5529

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.