Millaiset ovat palkkaodotuksesi? (esimerkkejä vastaukset mukana) (2023)

Tekijä:Mike Simpson

Millaiset ovat palkkaodotuksesi? Se on yksi haastavimmistahaastattelu kysymyksetvastata. Se ei vain aseta sinut paikan päälle, vaan se toimii myös lähtökohtana palkkaneuvotteluille. Jos et saa tätä oikein, saatat ansaita vähemmän kuin voisit saada tai jopa karkottaa itsesi kilpailusta työstä. Hullua, eikö?

Siksi on niin tärkeää selvittää, kuinka vastata palkkaodotuksia koskeviin kysymyksiin. Oikea lähestymistapa tarkoittaa, että saat ansaitsemasi palkan vaarantamatta työtarjousta.

Joten miten vastaat palkkaodotuksiin liittyviin kysymyksiin? Näytämme sinulle.

Mikä on työhaastatteluun liittyvä palkka?

Selvä, ennen kuin ryhdymme vastaamaan kysymykseen "Mitä palkka-odotuksesi ovat?" Otetaan askel taaksepäin ja tarkastellaan vielä paria tärkeää kysymystä.

Miksi palkkaodotuskysymyksillä on edes väliä? Vaikuttaako vastauksesi todella siihen, saatko työpaikan? Miksi palkka on niin tärkeä työhaastattelussa?

No, vastata kahteen ensimmäiseen kyllä ​​ja kyllä. Näillä kysymyksillä on suuri merkitys, ja se, kuinka vastaat niihin, vaikuttaa suuresti siihen, saatko työpaikan.Jos teet väärän liikkeen, vuokrauspäällikkö saattaa päättää olla antamatta sinulle tarjousta yksinkertaisesti siksi, että et ymmärtänyt tätä kysymystä oikein.

Pelottavaa, vai mitä? Vielä enemmän, koska teknisesti ei ole olemassa "oikeaa" tai "väärää" vastausta. Joten, kun tiedät sen, kuinka voit saada sen oikein?

No, esittämämme kolmas kysymys vaikuttaa siihen. Viime kädessä vastauksesi määrittää, oletko sinä ja rekrytointipäällikkö samalla sivulla palkan suhteen.

Palkkaodotuskysymyksillä väität sen arvoiseksi, minkä arvoinen olet mielestäsi.Jos sinä ja rekrytointipäällikkö ette näe asiaa toistensa kanssa ja rekrytointipäällikkö uskoo, että olette niin kaukana toisistaan, että siihen pisteeseen pääseminen ei ole mahdollista, et ole kiistanalainen.

Mutta älä panikoi. Tässä hankalassa raha-aiheessa on mahdollista navigoida oikein.Joten, jatketaan kaivamista.

Miksi rekrytointipäällikkö kysyy tämän kysymyksen?

Selvä, kuten yllä mainittiin, rekrytointipäällikkö kysyy palkkaodotuksista selvittääkseen, mitä etsit taloudellisesti. Sen avulla he voivat arvioida, oletteko molemmat samaa mieltä korvauksesta sekä siitä, onko yrityksellä todellakaan varaa sinulle.

Se on kuitenkin myös hieman hankalaa vuokrauspäällikön kannalta. Näet, rekrytointipäällikkö aloittaa palkkakeskustelun siirtämällä vastuun. He eivät ole niitä, joiden täytyy laittaa korttinsa pöytään ensin. Sen sijaan he yrittävät laittaa sen taakan sinulle. Kuinka julmaa!

Lisäksi rekrytointipäällikkö todennäköisesti toivoo – ainakin vähän – että tarjoat numeroa, joka on pienempi kuin se, jonka he olivat valmiita maksamaan. Se on pohjimmiltaan edullinen ostostekniikka. Jos aliarvostat osaamistasi, he hyödyntävät tätä pientä määrää.

Toisinaan "Mitä ovat palkka-odotuksesi" -kysymys antaa myös rekrytointipäällikön arvioida asennettasi. Annatko numeron luottavaisin mielin vai suojaudutko? Riippuen siitä, kuinka vastaat, he oppivat paljon ajattelustasi.

Yleisiä virheitä tähän kysymykseen vastattaessa

Kuten monissa työhaastattelukysymyksissä, yksinkertaiset virheet voivat todella heikentää mahdollisuuksiasi saada työpaikka ja saada ansaitsemasi palkka. Onneksi oppimalla niistä sinulla on hyvät mahdollisuudet välttää ne.

Ensinnäkin liian matala tähtääminen on aina huono idea. Vaikka annat alle sen, mitä todella haluaisit (tai pidät oikeudenmukaisena) saattaa lisätä todennäköisyyttäsi saada tarjous, se tarkoittaa, että ansaitset vähemmän kuin sinun pitäisi. Se voi itse asiassa vahingoittaa ansaintapotentiaaliasi koko urasi ajan. Siksi se on kamala liike.

Mutta liian korkealle tähtääminen ei myöskään ole viisasta. Jos saat numeron, joka on paljon korkeampi kuin roolissa vaadittavien taitojen nopeus, vuokrauspäällikkö ei aio vastustaa. he siirtyvät vain seuraavaan ehdokkaaseen.

Myöskään vastaamisen epäluottamus ei toimi sinun eduksesi. Mikä tahansa epävarmuus sinusta saattaa saada rekrytointipäällikön kyseenalaistamaan, onko asemasi kohtuullinen, ja saattaa hänet miettimään, onko sinulla epäilyksiä kyvyistäsi. Tuo ei ole hyvä.

MIKEN VINKKI:Kun mietit, kuinka vastata palkkaodotuksia koskeviin kysymyksiin, älä oleta, että tietyn palkan vaatiminen saa sinut näyttämään itsevarmalta. Jos olet liian voimakas, suljet tehokkaasti oven jatkoneuvotteluilta. Lisäksi saatat olla liian jäykkä, paljon huoltoa vaativa tai jopa hieman kipeä. Itseluottamus ei tarkoita kovan linjan vetämistä hiekkaan alusta alkaen. Sen sijaan kyse on valmistautumisesta ja asiantuntemisesta, jolloin voit esittää odotuksesi ammattitaidolla ja itsevarmuudella.

Ihannetapauksessa haluat varmistaa, että määräsi on kohtuullinen roolisi ja kykyjesi perusteella. Lisäksi tarvitset hieman luottamusta, kun vastaat. Tämä kaikki on tärkeää, kun käsitellään palkka-odotuksiin liittyviä kysymyksiä.

Muista, että tämä on vain yksi kysymys, jonka vuokrauspäällikkö voi kysyä sinulta haastattelussasi!Siksi loimme hämmästyttävän ilmaisen huijausarkin, joka antaa sinulle sanasta sanaan vastaukset joihinkin haastavimpiin kysymyksiin, joita tulet kohtaamaan tulevassa haastattelussasi.

Napsauta alla saadaksesi ilmainen PDF nyt:

Hanki työhaastatteluun liittyvät kysymykset ja vastaukset -huijauslehti!

ILMAINEN BONUS-PDF-LUKU:Hanki meidän"Työhaastattelun kysymykset ja vastaukset PDF-huijauslehti"se antaa sinulle"sana-sana esimerkkivastaukset yleisimpiin työhaastatteluun liittyviin kysymyksiin, joita kohtaat seuraavassa haastattelussasi.

NAPSAUTA TÄSTÄ SAADAksesi TYÖHaastattelun KYSYMYKSIÄ

Vinkkejä tähän kysymykseen vastaamiseen

Tee tutkimusta

Jos teet vain yhden asian valmistautuaksesi "Mitkä ovat palkka-odotuksesi?" kysymys, tee tutkimusta. Tutustu yrityksen palkitsemisrakenteeseen. Siirry palkkaseurantasivustoille, kutenPalkka.com,Maksuskaala, jaLasiovisaadaksesi selville, mikä on kyseisen työn hinta alueellasi. TutustuTyötilastovirastosaadaksesi lisää hyödyllisiä palkkatietoja.

Voit myös tarkistaa kilpailijoiden työpaikkailmoitukset vastaavista rooleista. Jos toinen yritys hakee palkkaa samantyyppiseen työhön ja sisältää palkkaluokan virassa, voit käyttää hyödyllistä tietoa, kun keskustelet palkasta rekrytointipäällikön kanssa.

Ihannetapauksessa et halua vain vilkaista näitä resursseja nopeasti. Opettele sen sijaan luvut ja merkitse muistiin, mistä löysit tiedot. Tällä tavalla, jos vuokrauspäällikkö epäilee sitä, mitä jaat, voit tukea odotuksiasi kylmillä, kovilla faktoilla.

Yritä Viivytellä

Yleensä et halua ohittaa ensimmäistä numeroa. Jos voit, ohita kysymys. Kerro rekrytointipäällikölle, että sinua kiinnostaa enemmän kokonaispalkkiopaketin arvo, et pelkkä palkka.

Voit myös ilmoittaa, että haluat tietää enemmän roolista, jos et usko, että sinulla ei ole tarpeeksi tietoja reilun ja tarkan numeron esittämiseen. Tämä lähestymistapa voi toimia, jos sinulla ei ole ollut mahdollisuutta todella keskustella työn läpikotaisista.

Tarjoa oikeanlaista numeroa

Jos et voi välttyä antamasta vastausta, pohdi tutkimustasi ja tähtää lukuihin, jotka ovat lähellä keskiarvojen huippua. Sillä tavalla jätät tilaa neuvotteluille.

Älä myöskään anna pyöristettyä numeroa. Valitse sen sijaan tarkka luku. Sanomalla 82 650 dollaria 83 000 dollarin sijasta saat vaikutelman, että tiedät todella taitosi arvosta. Tämän seurauksena todennäköisyytesi saada haluamasi voi olla suurempi.

Jos et ole tyytyväinen yhteen numeroon, voit myös esittää alueen. Jos kuitenkin lähdet tälle tielle, syötät keskusteluun pienemmän luvun ja suuremman luvun. Et ehkä halua käyttää tätä lähestymistapaa, ellet ole tyytyväinen siihen, että otat palkan lähellä tätä alemman tason.

Kuinka vastata haastattelukysymykseen "Mitä ovat palkka-odotuksesi?"

Kun vastaat mihin tahansa työhaastattelukysymykseen - mukaan lukien "Mitä palkka-odotuksesi ovat? – haluat kohdistaa vastauksesi tehtävään. Kuinka teet tuon? SyleilemälläRäätälöintimenetelmä, tietysti.

Räätälöintimenetelmässä on kyse vakuuttavan vastauksen laatimisesta, joka liittyy rooliin, johon yrität päästä. Käyttämällä tätä strategiaa vastauksillasi on enemmän painoarvoa, ja se toimii eduksesi.

Etsitkö hyviä esimerkkivastauksia palkkaodotuksia koskeviin kysymyksiin? Meillä on sinut. Tässä on kolme esimerkkivastausta, joita voit käyttää kehyksiä luodessasi omia.

1. Sivuaskel

Kuten edellä mainittiin, joskus paras vaihtoehto on yrittää olla antamatta numeroa ensin. Tässä on vastaus, joka voi auttaa sinua tekemään juuri sen:

ESIMERKKIVASTAUS:

”Vaikka palkka on varmasti tärkeä tekijä, olen enemmän huolissani löytää työ, joka sopii hyvin taitoihini ja mieltymyksiin. Työn vaatimusten perusteella minusta tuntuu, että aikaisempi kokemukseni vastaa sitä, mitä yrität löytää. Haluaisin kuitenkin saada lisätietoa roolista, erityisesti päivittäisistä tehtävistä ja mahdollisista suurista projekteista, jotka ovat työn alla. Tällä tavalla, kun on aika keskustella palkasta, voimme työskennellä yhdessä saavuttaaksemme oikeudenmukaisen ja kilpailukykyisen luvun.

Tällä vastauksella luot tilaisuuden oppia lisää asemasta samalla, kun tulet olemaan yhteistyöhaluinen alihinnoittelematta itseäsi. Sen sävy on varma, mutta estää sinua joutumasta antamaan kovia lukuja, ja se voi mahdollisesti viivästyttää yhtälön palkkaneuvotteluosaa.

2. Käsikirjoituksen kääntäminen

Jos rekrytointipäällikkö on jo jakanut paljon yksityiskohtia roolista, joten sen sivuuttaminen yllä olevan lähestymistavan avulla ei toimi, se ei tarkoita, että sinun on annettava suora vastaus. Sen sijaan voit yrittää kääntää käsikirjoitusta ja lisätä todennäköisyyttä, että ensimmäinen keskusteluun tuleva numero tulee rekrytointipäälliköltä.

ESIMERKKIVASTAUS:

"Se on erinomainen kysymys. Voisitko jakaa palkkahaiton, jota yrityksesi tavallisesti tarjoaa tässä tehtävässä?

Tällä siirrät vastuun takaisin rekrytointipäällikölle. Joissakin tapauksissa riittää, että saat niistä yleisluvun tai vaihteluvälin, mikä antaa sinulle lähtökohdan jatkoneuvotteluille. Tällä tavalla vastaat heidän numeroonsa lähtökohtana sen sijaan, että luovuttaisit ensimmäisen itse.

3. Tutkimuskeskeinen

Jos et voi sivuuttaa palkkaodotuskysymystä tai kääntää käsikirjoitusta, tutkimukseen keskittyvä lähestymistapa voi olla loistava vaihtoehto. Se antaa vuokrauspäällikölle tietää, että hahmosi ei ole mielivaltainen. Sen sijaan se perustuu tosiasioihin ja tietoihin.

ESIMERKKIVASTAUS:

"Palkkatutkimukseni perusteella ymmärrän, että 74 950 dollaria vuodessa on kilpailukykyinen ja tyypillinen tehtävään, joka vaatii etsimääsi osaamista ja vastuuta, jonka olet tähän mennessä jakanut kanssani."

Näin voit esittää numeron itsevarmasti ilman, että olet vaativa. Lisäksi se avaa oven lisäkeskustelulle. Myönnät avoimesti, että perustat numeron siihen, mitä tiedät työstä nyt ja että saattaa olla yksityiskohtia, joita he eivät ole vielä jakaneet ja jotka voivat vaikuttaa lukuun.

Laittamalla kaikki yhteen

Lopulta vastaus "Mitä palkka-odotuksesi ovat?" on aina vähän köysilenkkeä. Onneksi sinulla on kaikki yllä olevat vinkit. Käytä niitä eduksesi. Näin, kun on aika vastata palkka-odotuksiin liittyviin kysymyksiin, sinulla on lähestymistapa, joka voi jättää sinut parhaaseen mahdolliseen asemaan.

Onnea kuten aina!

Lataa meidän "Työhaastattelun kysymykset ja vastaukset PDF-huijauslehti"se antaa sinullesanasta sanaan esimerkkivastaukset joihinkin yleisimpiin haastattelukysymyksiinmukaan lukien:

  • Mikä on sinun suurin heikkoutesi?
  • Mikä on suurin vahvuutesi?
  • Kerro minulle itsestäsi
  • Miksi palkkaisimme sinut?
  • Ja enemmän!

Napsauta tästä saadaksesi työhaastattelun kysymyksiä ja vastauksia

Mike Simpson(Perustaja ja toimitusjohtaja)

YhteisperustajajatoimitusjohtajaTheInterviewGuys.com-sivustolta. Mike on työhaastattelu- ja uraasiantuntija sekä TheInterviewGuys.comin pääkirjoittaja.

Hänen neuvojaan ja näkemyksiään on jaettu ja esitelty julkaisuissa, kutenForbes,Yrittäjä,CNBCja enemmän sekä oppilaitoksia, kutenMichiganin yliopisto,Penn State,Koillisja muut.

Lue lisää The Interview Guysista sivuiltammeTietoja meistä -sivu.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated: 23/11/2023

Views: 5521

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.