Minkä palkan luulet ansaitsevasi? - MEDItyöt (2023)

Opi arvioimaan itseäsi ammatillisesti.

Haluatpa sitten hakea töitä muualta, pyytää palkankorotusta tai vaihtaa työtyyppiäsi, haluat varmistaa, että saat ansaitsemasi palkan. Ensimmäinen askel on arvioida itsesi ammatillisesti ja neuvotella sitten tarjous arvosi perusteella.

Valitettavasti se ei ole niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Kysymys ei ole siitä, mitä luulet ansaitsevasi kuulopuheiden tai sinulle epäolennaisten lähteiden perusteella, vaan siitä, kuinka kiistellä ja muuttaa palkka-odotuksiasi sekä itsellesi että työnantajallesi.

Jos mietit, kuinka arvioida itseäsi oikein ammatillisesti, jotta olet tyytyväinen uuteen työpaikkaan tai korotukseen, me MEDIjobsilla olemme koonneet oppaan, jossa on resursseja, joita kannattaa ottaa huomioon, kun haluat realistisesti arvioida, minkä palkkatarjouksen ansaitset siinä urasi vaiheessa, jossa olet.

Lue myös:10 vinkkiä menestykseen ensimmäisenä työpäivänäsi

Tekijät, jotka tulee ottaa huomioon arvioidessaan itseään ammatillisesti

Terveydenhuollon ammattilaisten palkat ovat aina olleet laajalti keskustelua ja neuvotteluja vuosien varrella sekä julkisella areenalla että julkisessa terveydenhuollossa työskentelevien lainsäädännössä.

Sama pätee yksityisellä sektorilla, jossa palkat vaihtelevat suuresti kaupungeittain ja usein neuvotellaan työnantajien ja ehdokkaiden kesken. Täällä voit vaikuttaa palkkatarjoukseen, mutta vaikeinta on tietää ammatillinen arvosi.

Vaikka ehdokkaat ja työnantajat neuvottelevat palkkaodotuksista tasapuolisesti, harvat ehdokkaat osaavat neuvotella hyvin. He joko pyytävät liikaa tai liian vähän, mikä lisää mahdollisuuksia menettää todellinen kasvumahdollisuus.

Tämä tapahtuu, koska he eivät tiedä, mikä heidän ammatillinen arvonsa on työmarkkinoilla osoittaakseen, miksi he ansaitsevat tietyn tarjouksen.

Ja ammatillinen arvosi tarkoittaa useiden tekijöiden ottamista huomioon:

  • Ottaen huomioon työkokemus, mutta myös tekniset ja vuorovaikutustaidot
  • Markkinoiden kysyntä huomioiden, myös palkka-odotukset lasketaan vastaavissa tehtävissä oleville tarjotun keskiarvon mukaan
  • Siinä otetaan huomioon myös työnantajan tarjoama etupaketti todellisen palkan ohella.

Sinun tulee olla realistinen ja käytännöllinen arvioidessasi käypää arvoasi työnantajalle. Kaikki asiaankuuluvat taidot, koulutus, kokemus ja suoritukset aiemmissa työpaikoissa tulee ottaa huomioon.

Jos olet ensimmäistä kertaa tässä tehtävässä, sinulla saattaa olla joitain työhön tarvittavia taitoja, mutta sinun on varmasti kehitettävä muita, mikä vie aikaa (ja työnantajan investointeja).

Vaikka tämä on työnantajan vastuulla, sisäisissä säännöissä tai yksittäisissä työsopimuksissa voi olla myös yleinen kielto keskustella palkasta.

Jos sellaista ei ole, voit keskustella työtovereiden kanssa siitä, kuinka paljon heidän mielestään jonkun asemassasi olevan pitäisi tehdä (suorat kysymykset työtovereiden palkoista eivät mene hyvin, koska ne ovat epämukavia ja liian henkilökohtaisia).

Katso tämäMilloin on oikea aika pyytää palkankorotusta ensimmäisessä työpaikassasi?

Mutta tässä on muutamia vaiheita, jotka auttavat sinua saamaan paljon selkeämmän käsityksen siitä, kuinka arvioida itseäsi ammatillisesti ja saada ansaitsemasi palkka.

1. Käytä online-palkanarviointityökaluja

Lääkärin palkkamarkkinoiden tutkiminen voi helposti alkaa käyttämällä online-palkkavertailu- tai -arviointityökaluja. On olemassa rekrytointialustoja, jotka auttavat sinua löytämään realistisen palkkaluokan tietylle työntekijätyypille työstä ja henkilön erilaisista yksityiskohdista riippuen, tai ne julkaisevat usein markkinatutkimuksia.

Tällaisella palkkatyökalulla tai kyselylomakkeella voit verrata nykyistä palkkaasi eri ammateista kerättyjen palkkatietojen perusteella keskipalkkaan. Tai voit yksinkertaisesti käyttää työkaluja, jotka arvioivat keskipalkkoja, kuten Glassdoor tai Paylab.

2. Ota pulssi keskustelemalla ihmisten kanssa, jotka tunnet alalla

Vaikka puhumme työnantajan vastuusta, sisäisissä säännöissä tai yksittäisissä työsopimuksissa voidaan mainita myös yleinen työntekijöiden palkkojen julkistamiskielto.

Jos näin ei ole, voit keskustella kollegoidesi kanssa siitä, kuinka paljon heidän mielestään jollekulle sinun asemassasi pitäisi maksaa (suorat kysymykset kollegojesi palkoista eivät ole hyvin vastaan, koska ne ovat epämukavia ja liian henkilökohtaisia).

Lue myös:Vapaaehtoinen sairaalassa: miksi se on tärkeää, miten pääset alkuun + vinkkejä

3. Analysoi, mikä on sinulle tärkeintä

Palkka ei ole ainoa asia, joka kuvastaa arvoasi ja voi tarjota sinulle työtyytyväisyyttä. Usein työnantajan tarjoamat käytännöt ja edut voivat saada sinut hyväksymään uuden työn tai tekemään muutoksen lääketieteen urallasi. Tai ehkä valitset työtarjousten välillä etkä tiedä miten vertailla niitä.

Jotta voisit arvioida itseäsi ammatillisesti ja tietää mitä ansaitset, on tärkeää tietää, mikä on sinulle tärkeintä: onko se vain palkka vai myös mahdollisuudet ammatilliseen kasvuun? Tarjoaako yritys joustavia työaikatauluja, bonuksia tai ylimääräisiä vapaapäiviä?

Katso koko pakettia, älä vain palkkaa. Ihmiset nauttivat usein työstään, kun he löytävät työstään merkitystä, vapautta, menestystä, yhteisöllisyyttä ja motivaatiota.

Mutta voit aina keskustella muiden työtovereiden, ehkä ystävien tai tuttavien kanssa, joiden kanssa verkostoidut. Vielä hyödyllisempää on, jos saat tietoa eri pienissä ja suurissa yrityksissä tai eri kaupungeissa työskenteleviltä lääketieteen ammattilaisilta, jotta voit muodostaa puolueettoman mielipiteen.

Voit käyttää samaa strategiaa ja kysyä heidän mielipiteitään palkasta tai palkkaluokasta, joka sinun roolissasi (tai hänen, jos se on sama) pitäisi olla tai kysyä.

4. Harkitse talouden kehitystä

Kuten sanoin, on tärkeää olla tietoinen, mutta myös erittäin realistinen, kun on kyse palkan tai työtarjouksen arvioinnista. Palkkavaihtelut voivat vaihdella kaupungeittain talouden ja lääkintähenkilöstön puutteen vuoksi, mikä on ymmärrettävää.

Aivan kuten tietyt yritykset tai lääketieteen ammatit voivat ajan myötä saada erittäin suuria voittoja, myös budjettileikkauksia tai veromuutoksia voi tapahtua, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti uusien työntekijöiden palkkabudjettiin.

Pysymällä ajan tasalla näistä talousasioista voit löytää unelmatyösi, vaikka palkka ei olisikaan aivan haluamallasi alueella, jos se tarjoaa uskomattoman työympäristön ja lisäetuja tai erilaisen ja nautinnollisemman kokemuksen kuin ennen.

Lue myös:Parhaat hammaslääketieteen työpaikat vuodelle 2020

5. Työskentele työnantajasi kanssa

On erittäin tärkeää muistaa, että sekä hakija että työnantaja ovat tasavertaisia ​​kumppaneita, jotka haluavat jotain arvokasta ja tarvitsevat kommunikointia ja yhteistyötä rekrytointiprosessissa. Ja neuvottelut ovat tervetulleita palkkapaketin suhteen, se ei ole negatiivinen käytäntö, jota pitäisi välttää.

Älä siis pelkää keskustella työnantajan kanssa haastattelun aikana.

Voit kerätä tarvittavat tiedot, esittää keräämäsi tiedot ja kysyä, onko se lääketieteellisen organisaation odotusten mukaista. Tämä voi aloittaa rakentavan keskustelun, jossa otetaan huomioon, mitä he tarvitsevat paikkaa täyttävältä henkilöltä, sekä sinun tarpeesi tehdä työsi hyvin.

Tässä on avuksi muutamia kysymyksiä, joita voit kysyä työnantajalta, jotta hän kerää mahdollisimman paljon tietoa tehtävästä ja pyytää sopivaa ja tyydyttävää palkkaa.

Lue myös:Hammaslääkäriassistenttien uravalinnat 2021

Esimerkiksi:

  • Mitä odotuksia tälle tehtävälle on?
  • Mikä on tämän tehtävän ammatillinen kehityssuunnitelma?
  • Mikä on etupaketti?
  • Onko olemassa suoritus- tai muun tyyppisiä bonuksia?
  • Kuinka usein työntekijöiden suoritusarviointi suoritetaan? Keskustellaanko näissä katsauksissa palkankorotuksista?

Palkat vaihtelevat myös terveydenhuoltoyhtiöiden mukaan. Ja työtyytyväisyytesi voi riippua paljon siitä, missä työskentelet – erittäin suuri yritys, jolla on toimipisteitä eri puolilla maata, eroaa poliklinikasta tai lääkärin vastaanotosta sekä työympäristön että palkka-odotusten suhteen.

Tyypillisesti suuret yritykset maksavat työntekijöilleen enemmän kuin pienet yritykset, koska ne menestyvät paremmin, niillä on parempi maine ja he ansaitsevat enemmän työntekijää kohden. Toisaalta pieni yritys voi antaa sinulle enemmän vapautta ja autonomiaa, ehkä jopa päätösvaltaa ja tyytyväisyyttä työskentelystä haluamallasi tavalla.

Oli tilanteesi mikä tahansa, ole oma asianajajasi. Yritä tehdä työnantajallesi mahdollisimman selväksi, mitä arvoa tuot yritykselle tai tiimille ja mitä vaihtoehtoja on reilun ja oikeudenmukaisen palkkapaketin hyväksymiselle. Älä myöskään unohda esittää kysymyksiä, jos sinusta tuntuu, että työnantajan tarjous ei vastaa taitojasi ja kokemustasi.

Lue myös:Vinkkejä ahdistuksen hallintaan ennen NCLEXin ottamista

Kaikki ammatillisesta arvostasi keräämäsi tiedot voivat auttaa sinua pyytämään perusteltua korotusta tai pääsemään töihin haluamaasi paikkaan toteuttamaan unelmasi.

Kyse on aina vertaisviestinnästä: he valitsevat sinut, mutta sinä valitset myös heidät, jos jaat samat arvot ja tavoitteet. Onnea!

Oletko hammaslääketieteen ammattilainen, joka etsii työtä? Luo profiili täällä, niin näytämme sinulle parhaat työpaikat New Yorkin, New Jerseyn ja Connecticutin parhailta hammaslääkäreiltä.

Lue myös:6 LinkedIn-ryhmää, joihin jokaisen sairaanhoitajan tulisi kuulua

Facebookin kommenttilaatikko

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 27/09/2023

Views: 5527

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.